| Felemás Szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 25 dkg rama 25 dkg porcukor 25 dkg liszt 1 cs. sütőpor 6 egész tojás 2 dl tej 1 ek. kakaópor Elkészítés: A tojások fehérjét kemmény habbá verem.A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem és óvatosan a tojásmasszához adom közben a tejet is lassan beleadagolom.A tojás felvert habját( csak egy részét) óvatosan hozzáadom.A masszából a 1/4 részét kiveszem ebbe beleszitálom a kakaóport.A fehér tésztához adok még egy kis tojáshabot , és kikent lisztezett tepsibe öntöm.A Kakaós masszába még a maradék habot óvatosan beleforgatom és a fehér tésztára kanalazom.Előmelegített sütőben sütjük. Tanácsok: Késhegyével óvatosan elkeverni a kakaós tésztát a fehér tésztán , és akkor márványos lesz az egész. A receptet beküldte: jjhmarta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |