| Párizsis saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó 20 dkg mirelit kukorica 10 dkg gomba 10 dkg párizsi 5 dkg reszelt sajt 1 fej vöröshagyma 1 paradicsom 1 zöldpaprika só néhány salátalevél öntethez: 2 dl tejföl fél tubus majonéz 1 kiskanál mustár só, őrölt bors Elkészítés: A megtisztított gombát, a kifejtett zöldborsót meg a kukoricát sós vízben néhány percig pároljuk, majd leszűrjük. A megpárolt gombát és a párizsit vékony csíkokra, a megtisztított hagymát, a kicsumázott paprikát meg a paradicsomot karikákra vágjuk. Az alapanyagokat megsózzuk, alaposan összekeverjük, majd egy salátalevelekkel kibélelt tálba halmozzuk. A salátát néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaláskor a hozzávalókból készített mártással leöntjük és tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |