| Parfékockák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 dl tejszín, 5 dkg étcsokoládé, 1-2 evokanál méz ízlés szerint, a díszítéshez tetszés szerint reszelt csokoládé, gyümölcs, tejszínhab, csokoládéöntet. Elkészítés: A csokoládét nagy lyukú reszelon lereszeljük. 2 darab jégkockatartót és 2 darab jégkockatartó nagyságú fóliát elokészítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mézet és a reszelt csokoládét. Gyorsan megtöltjük a masszával a jégkockatartó üregeit, és fóliával letakarjuk. Azonnal betesszük a mélyhutobe. Legalább 3 órán keresztül fagyasztjuk. Tálalás elott elokészítjük a parfé díszítéséhez szánt anyagokat: például tejszínhabot, reszelt csokoládét és friss vagy befott (lecsurgatott) gyümölcsöt. Jó, ha elozoleg a kompótos tálkákat vagy a kehelypoharakat is elohutjük, mert így a parfé nehezebben olvad el. Közvetlenül fogyasztás elott a megtöltött jégkockatartót kivesszük a mélyhutobol, és 5 percnyi várakozás után - ugyanúgy, mint a jégkockát - a parfékockákat kitördeljuk belole. Feldíszítjük az elokészített hozzávalókkal, és azonnal tálaljuk. A parfé akkor jó igazán, ha nem túl édes. Ugyanígy készíthetünk gyümölcsös parfét. Ez esetben a gyümölcsöket összezúzzuk, vagy nagyon apróra vágjuk, és tejszínhabba keverjük. A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |