Tutireceptek.hu fejléc

Gyors almatorta (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
csipetnyi őrölt fahéj
1 citrom
1 kg alma
2,5 dl szűrt almalé
fél zacskó vanília ízű pudingpor
1 evőkanál zselatinpor
10 dkg piskótakorong
szőlőszemek

Elkészítés:
A cukrot, a mazsolát, a fahéjat, csipetnyi reszelt citromhéjat és a citrom levét 1,5 dl almalébe vegyítjük, majd felforraljuk. A meghámozott, apróra kockázott almát az almalébe szórjuk, és alacsony hőfokon kb. 5 percig pároljuk.
A pudingport feloldjuk a maradék almalében, az almás keverékhez adjuk, és további kb. 4 percig együtt főzzük. Beleszórjuk a zselatinport, összedolgozzuk, majd félrehúzzuk. Az almamassza felét hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, és dermedni hagyjuk. A tetejét kirakjuk a piskótakorong egyharmadával, beborítjuk a masszával, elosztjuk rajta a megmaradt piskótát és rövid időre hűtőszekrénybe állítjuk. Miután megszilárdult, tálra borítjuk. Felszeletelve és kettévágott szőlőszemekkel díszítve kínáljuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sós pogácsa gyorsan » Gyors pizzatészta » Gyors sonkás makaróni » Gyors, finom tészta
» Keksz szalámi(Kata-féle) » Gyors eperfagylalt » Zsúrpogácsa: olcsó, gyors » Gyors kocka
» Gyors lángos » Gyors őszibarackos süti » Gyors rakottas » Gyors pudingdesszert
» Tiramisu könnyen, gyorsan » Sütés nélküli almatorta » Gyors bögrés süti » Angol almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.