| Gyors almatorta (Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg cukor 5 dkg mazsola csipetnyi őrölt fahéj 1 citrom 1 kg alma 2,5 dl szűrt almalé fél zacskó vanília ízű pudingpor 1 evőkanál zselatinpor 10 dkg piskótakorong szőlőszemek Elkészítés: A cukrot, a mazsolát, a fahéjat, csipetnyi reszelt citromhéjat és a citrom levét 1,5 dl almalébe vegyítjük, majd felforraljuk. A meghámozott, apróra kockázott almát az almalébe szórjuk, és alacsony hőfokon kb. 5 percig pároljuk. A pudingport feloldjuk a maradék almalében, az almás keverékhez adjuk, és további kb. 4 percig együtt főzzük. Beleszórjuk a zselatinport, összedolgozzuk, majd félrehúzzuk. Az almamassza felét hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, és dermedni hagyjuk. A tetejét kirakjuk a piskótakorong egyharmadával, beborítjuk a masszával, elosztjuk rajta a megmaradt piskótát és rövid időre hűtőszekrénybe állítjuk. Miután megszilárdult, tálra borítjuk. Felszeletelve és kettévágott szőlőszemekkel díszítve kínáljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |