| Sonkás pogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg margarin 50 dkg liszt 2 tojássárgája 5 dkg élesztő 1 kávéskanál só annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk 5 dkg sonka (sajt is lehet) Elkészítés: A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd hideg helyen fél órát pihentetjük. Utána kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk a gyufaszál nagyságúra vágott sonkával (1/3 részével), összehajtjuk, és ezt a műveletet még kétszer megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy a hajtogatás mindig más irányból történjék, és mindig fél órás pihentetés kövesse azt. Végül kb. 2,5 cm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetszés szerint a tetejére szórhatunk még reszelt sajtot is, de anélkül is nagyon finom! A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |