| Parajlepény receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg friss parajlevél (vagy mángoldlevél) (mirelitet is használhatsz) 30 dkg spagetti 5 dkg vaj 4 tojás 10 dkg reszelt sajt 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 dl tej só őrölt bors Elkészítés: A megtisztított, csíkokra vágott parajleveleket sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Ha mirelitet használsz, ezt a műveletet nem kell elvégezni. Az apróra vagdalt hagymát 1 dkg vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a parajt (spenótot). Sózzuk, borsozzuk, felengedjük a tejjel, összeforraljuk. Közben a spagettit sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék vajjal, beleterítjük a spagettit és rásímítjuk a parajkrémet. Tetejére óvatosan ráütjük a nyers tojásokat, ügyelve, hogy egészben maradjanak, megsózzuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőben sütjük, míg a sajt ráolvad és a tojások sárgája megszilárdul. Tanácsok: Másik elkészítési mód: hozzávalók és előkészület u.a, mint az előbbi. A kifőzött tésztát és a hagymás parajpürét összekeverjük, és a kivajazott tepsibe vagy jénaiba terítjük. A tojásokat villával fölverjük, megsózzuk és rácsurgatjuk a spenótos tésztára, ráreszeljük a sajtot és mehet a sütőbe. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |