| Joghurtos zöldbabsaláta receptZöldséges ételek Hozzávalók: Zsenge (sárga hüvelyű) zöldbab joghurt só bors petrezselyemzöldje fokhagyma főtt tojás sonka(szalámi) Elkészítés: A zöldbabhüvelyeknek csak a két végét vágom le, és sós vízben (vagy gőz fölött) megfőzöm. Joghurtból apróra vágott petrezselyemzöldjével, zúzott foghagymával, sóval, borssal ízesített öntetet készítek és a kihűlt zöldbabra öntöm. Összevágott keménytojással, sonkakockákkal esetleg különféle sajtokkal vagy ezek kombinációival is gazdagítható a saláta. Az ételtársításra figyelő étkezésnél (90 naposnál) húsnapi (fehérjenapi) hideg étel. Kánikulai napokra kiváló. A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |