| Paradicsomkrémleves polentával receptLevesek Hozzávalók: A leveshez: 1 kg paradicsom 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2-3 szál zellerzöld só őrölt színes bors 1 teáskanál ételízesítő 1 teáskanál cukor 2 dl víz 2 dl főzőkrém (vagy főzőtejszín) 1 evőkanál étolaj 3 dkg vaj A polentához: 1 dl kukoricadara 2 dl víz egy nagy csipet só egy csipet őrölt fehér bors 2 evőkanál olaj a sütéshez Elkészítés: 1. A paradicsomot feldaraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, a zellerzöldet felaprítjuk. Az olajat és a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. 2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott zellerzöldet is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük kb. 30 percig. 3. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, egy szitán átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a főzőkrémet (vagy a főzőtejszínt), és forráspontig melegítjük. 4. Egy serpenyőbe beletesszük a kukoricadarát, öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. 5. Egy tálcát kibélelünk fóliával, majd kb. 1,5 cm vastagon rákenjük a polentát, hagyjuk hogy teljesen kihűljön, majd ízlés szerint kisebb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd beletesszük a felkockázott polentát, és néha megkeverve ropogósra sütjük. Tanácsok: Ízlés szerint egész konzervparadicsommal is elkészíthetjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |