Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomkrémleves polentával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A leveshez:
1 kg paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 szál zellerzöld

őrölt színes bors
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál cukor
2 dl víz
2 dl főzőkrém (vagy főzőtejszín)
1 evőkanál étolaj
3 dkg vaj
A polentához:
1 dl kukoricadara
2 dl víz
egy nagy csipet só
egy csipet őrölt fehér bors
2 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A paradicsomot feldaraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, a zellerzöldet felaprítjuk. Az olajat és a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.

2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott zellerzöldet is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük kb. 30 percig.

3. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, egy szitán átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a főzőkrémet (vagy a főzőtejszínt), és forráspontig melegítjük.

4. Egy serpenyőbe beletesszük a kukoricadarát, öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

5. Egy tálcát kibélelünk fóliával, majd kb. 1,5 cm vastagon rákenjük a polentát, hagyjuk hogy teljesen kihűljön, majd ízlés szerint kisebb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd beletesszük a felkockázott polentát, és néha megkeverve ropogósra sütjük.

Tanácsok:
Ízlés szerint egész konzervparadicsommal is elkészíthetjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors gölődin-leves » Szlovén krumplis gombaleves » Aprósütemény gyerekeknek » Tejszínes lencsekrémleves
» Kínai zöldségleves » Csirkés-zöldséges gombaleves » Csirkejava leves » Szalonnás, tésztás bableves
» Örökzöld palócleves » Citromos-mézes szőlőleves » Tejszínes almaleves » Meggyleves habgaluskával
» Tojas leves. » Nyírségi gombócleves 2. » Tejszínes fokhagyma leves » Az én brokkoli krémlevesem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.