Tutireceptek.hu fejléc

Szlovén krumplis gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg gomba,
1 hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
3 evőkanál olivaolaj,
35 dkg burgonya,
3 paradicsom,
2 liter húsleves,
1 evőkanál liszt,
2,5 dl tejföl,
só,
bors.

Elkészítés:
A gombákat és a hagymát megtisztítom, mindkettőt vékony szeletekre vágom, majd egy fazékban forrósított olajra dobom.
Megpirítom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet.
Tíz perc múlva beleteszem a felkockázott krumplit, további 10 perc múlva pedig a felszeletelt paradicsomot.
Puhára párolom, majd felengedem a húslevessel.
Lisztes tejföllel behabarom és még 10 percet főzöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis gombafasírt » Krumplis ínyenc csemege » Virslis krumplisaláta » Krumplis-húsos egytál
» Tejfölös-kapros gombaleves » Bécsi krumplisaláta » Kapros túrós krumplisült » Vendégváró krumplisaláta
» Krumplisaláta másképpen » Hagymás krumplisaláta » Vicky krumplisalátája » Virslis-krumplis golyó
» Illatos krumplisaláta » Sajtos krumplisaláta » Krumplis egérke » Krumplis fasírt


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.