| Szlovén krumplis gombaleves receptLevesek Hozzávalók: 1/2 kg gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem, 3 evőkanál olivaolaj, 35 dkg burgonya, 3 paradicsom, 2 liter húsleves, 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tejföl, só, bors. Elkészítés: A gombákat és a hagymát megtisztítom, mindkettőt vékony szeletekre vágom, majd egy fazékban forrósított olajra dobom. Megpirítom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet. Tíz perc múlva beleteszem a felkockázott krumplit, további 10 perc múlva pedig a felszeletelt paradicsomot. Puhára párolom, majd felengedem a húslevessel. Lisztes tejföllel behabarom és még 10 percet főzöm. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |