| Paprikás csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 3 dl tej 2 evőkanál olaj vagy 5-6 dkg margarin 2 dkg élesztő (vagy ennek megfelelő mennyiségű porélesztő) 1 evőkanál cukor 2 dl langyos tej Só Töltelékhez: Cukor, ízlés szerint Olaj Pirospaprika (csemege) Kenegetéshez: 1 csomag vaníliás cukor 2 dl tej Elkészítés: Ha hagyományos élesztővel dolgozunk, akkor azt felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a tésztát a többi alkotóval együtt és selymesre dagasztjuk. Porélesztővel úgy készítjük, hogy a tejet meglangyosítjuk, a lisztet is mikróban kicsit meg melegítjük, majd mindent összegyúrunk és fényesre dagasztjuk a tésztát. A hozzávalókat összegyúrni, 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen, majd kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, megkenjük olajjal, jó vastagon beszórjuk cukorral, majd annyi paprikával, hogy legyen azért piros színe, de ne legyen majd keserű. Az így megkent tésztát feltekerjük, és kb. 2 cm széles „szeleteket” vágunk, melyeket szorosan egymás mellé fektetünk a kikent tepsibe, így lesz csiga alakjuk. Nagyon fontos, hogy teljesen egymás mellé tegyük őket, mert így nem terülnek el, nem száradnak ki, és felfelé fognak kelni, és mikor megsülnek, kicsit négyszög alakúak lesznek a csigák, ahogy egymásnak nyomódnak. Sülés közben többször kivesszük és megkenegetjük vaníliás cukros tejjel, hogy puha legyen a tetejük is. Kb. 180 fokon, lassan sütjük, hogy legyen ideje kelni, és jól átsüljön belül, de ne égjen meg kívül. Ugyanez a recept készíthető fahéjjal vagy kakaóval is a paprika helyett, esetleg pizza krémmel, de akkor persze cukrot ne tegyünk bele! A receptet beküldte: Tüncica83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |