Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos bogyó recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg finomliszt
18 dkg teavaj
10 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál só

Krém: 1,5 dl tej
3 dkg liszt
10 dkg teavaj
10 dkg reszelt sajt
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 csapott kávéskanál só

Díszítés: 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk vele a vajat, megsózzuk és hozzákeverjük a reszelt sajtot.
Közepébe fészket rakunk és beleöntjük a tojássárgákkal elkevert tejfölt, majd a tésztát összegyúrjuk.
20-25 perc pihentetés után két részletben igen vékonyan kinyújtjuk és villával sűrűn megszurkálva, kis kerek pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Tetejét tojással megkenjük és perem nélküli sütőlapon vagy tepsi hátán rózsaszínűre sütjük. Tepsiben is süthetjük szilikonos sütőpapírral kibélelve, így sütés után azzal együtt kiemelhetjük a tésztát.
A tejből, lisztből állandó keverés mellett masszát (besamelt) főzünk, - kihűtjük.
A vajat felhabosítjuk, s kanalanként hozzákeverjük a kihűlt besamelt, a reszelt sajtot, sózzuk, paprikázzuk. Ezzel a krémmel úgy kenjük meg a kekszet, hogy a széle enyhén krémes legyen, - a másik lapot ráhelyezve reszelt sajtba görgetjük.

Tanácsok:
Sütésnél a kis kerek lapok felhólyagosodnak és kettőt összeragasztva bogyóformát adnak.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstölt sajtos penne » Sajtos tarja » Sajtos-sonkás guba » Sajtos csirkemáj-rizottó
» Sajtos-sós perec » Kukoricás-sajtos muffin » Tartós sajtos » Burgonyás sajtos fasírt
» Sajtos húsfalatok » Sajtos rúd omlós » Sajtos tesztasalata » Walesi sajtos metélt
» Sajtos hal » Három sajtos vitaminsaláta » Csavart sajtos » Sajtos csirkefalatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.