| Sajtos bogyó receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tészta: 30 dkg finomliszt 18 dkg teavaj 10 dkg reszelt sajt 2 tojás sárgája 3 evőkanál tejföl 1 kávéskanál só Krém: 1,5 dl tej 3 dkg liszt 10 dkg teavaj 10 dkg reszelt sajt 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 csapott kávéskanál só Díszítés: 5 dkg reszelt sajt Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk vele a vajat, megsózzuk és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Közepébe fészket rakunk és beleöntjük a tojássárgákkal elkevert tejfölt, majd a tésztát összegyúrjuk. 20-25 perc pihentetés után két részletben igen vékonyan kinyújtjuk és villával sűrűn megszurkálva, kis kerek pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Tetejét tojással megkenjük és perem nélküli sütőlapon vagy tepsi hátán rózsaszínűre sütjük. Tepsiben is süthetjük szilikonos sütőpapírral kibélelve, így sütés után azzal együtt kiemelhetjük a tésztát. A tejből, lisztből állandó keverés mellett masszát (besamelt) főzünk, - kihűtjük. A vajat felhabosítjuk, s kanalanként hozzákeverjük a kihűlt besamelt, a reszelt sajtot, sózzuk, paprikázzuk. Ezzel a krémmel úgy kenjük meg a kekszet, hogy a széle enyhén krémes legyen, - a másik lapot ráhelyezve reszelt sajtba görgetjük. Tanácsok: Sütésnél a kis kerek lapok felhólyagosodnak és kettőt összeragasztva bogyóformát adnak. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |