| Amerikai szalonna torta receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 5 dkg vaj, csipetnyi só, 1-2 evőkanál tejfel. A töltelékhez: 20 dkg vékony szelet húsos szalonna, 5 dkg vaj, 3 tojássárgája, 2 evőkanál finomliszt, 2 doboz tejfel /3,5 dl/. Forma ki kenéshez vaj. Elkészítés: A tésztához a lisztet a vajjal, a sóval és annyi tejfellel gyúrjuk össze, hogy lágy, sima tészta legyen belőle. Ezután egy ki vajazott, 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk, úgy , hogy pereme is legyen. A töltelékhez való szalonnát fél kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, serpenyőben ki sütjük. A vajat tojássárgájával, a liszttel és a tejfellel simára keverjük, a ki sült szalonnát zsírjával együtt hozzá adjuk. Egyenletesen a tésztára simítjuk. Elő melegített sütőben közepes lánggal 30-35 percig sütjük. Tanácsok: Cikkekre vágva kínáljuk. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: csibiusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |