| Palacsinta kókusszal, ananásszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 8 darabhoz: 8 palacsinta (alapreceptet) 10 dkg cukor 10 dkg kókuszreszelék 1 csomag vaníliás cukor 1 őrölt szerecsendió 1 evőkanál citromlé 10 dkg darabolt ananász, konzerv 1 evőkanál vaj Elkészítés: Az alaprecept szerint készítsd el a palacsintákat. Az ananászt csepegtesd le, vágd egészen apróra. A cukorból és 2 dl ananászléből (ha nincs annyi vízzel egészítsd ki) főzz cukorszirupot. Keverd bele a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot, és mérsékelt tűzön folytonos keverés mellett főzd 4-5 percig. A tűzről levéve ízesítsd szerecsendióval és citromlével, majd keverd el benne az ananászdarabokat. Töltsd meg a krémmel a palacsintákat, tekerd fel, és forró, olvasztott vajjal megkenve tálald. Tanácsok: Alaprecept édes palacsintához Hozzávalók 8 palacsintához: 2 tojás 4 dl tej 2 dkg kristálycukor 20 dkg liszt 1 evőkanál olaj A tojást és a hideg tejet töltsd tálba, szórd bele a cukrot, egy csipet sót, és keverd ki habverővel. Apránként szórd bele a lisztet, állandóan keverve, hogy a tészta ne csomósodjon össze. A szükséges tejmennyiség felét szénsavas ásvány- vagy szódavízzel helyettesítheted, amit a tejjel elkevert tésztához fokozatosan önts hozzá, majd keverd simára. A massza tejszín sűrűségű legyen. A kész tésztát legalább félórán át pihentesd. Sütés előtt keverd bele az olajat is, és palacsintasütőben vagy bevonatos serpenyőben süss vékony palacsintákat. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |