| Márványsajtos rakott zöldség receptZöldséges ételek Hozzávalók: 45 dkg burgonya, 45 dkg sárgarépa, 45 dkg padlizsán, 14 dkg márványsajt, 1 csokor újhagyma. Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Sós, forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt főzd félpuhára a vastagra szeletelt burgonyát, a szintén felszeletelt sárgarépát és a padlizsánt. Vágd nagyobb darabokra az újhagymát, és a megolvasztott vajon süsd 1-2 percig, amíg kissé megpuhul. Borítsd hozzá a zöldséget, és kevergesd óvatosan, hogy a vaj mindenütt beborítsa. Öntsd át egy kivajazott, lapos tűzálló tálba. Szeleteld fel a sajtot, és tedd a zöldségek tetejére. Süsd 20 percig, de legfeljebb addig, amíg a sajt megolvad. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |