| Padlizsánkrémmel töltött paradicsom receptEgytálételek Hozzávalók: kb.10 nagy fej paradicsom 8 közepes padlizsán (kb.1,5 kg) Elkészítés: a paradicsomokat jól megmpossok,majd a tetejét cikk-cakkosan felvágjuk-ez lesz a sapkája. a paradicsom alsó részét megtisztítjuk úgy, hogy a belsejét a padlizsánkrémmel meg tudjuk tölteni. padlizsánkrém: a padlizsánokat gáz fölött megsütjük, majd amikor jól megsült,akkor hideg vízzel leöblítjük, és megpucojuk. Amiután ezzel végeztünk,akkor a padlizsánt szép apróra vágjuk. (lehet turmixgépben is összekeverni), majd adunk hozzá izlés szerint borst, és sót és kb. 5-6 gerezd apróra zúzott fokhagymát.jól összekeverjük,majd egy nagyon pici ecettel és olajjal habosra keverjük. amikor szép krémessé válik, akkor megtöltjük a paradicsomot és a sapkát rátesszük. Tanácsok: nagyon finom és mutatós a paradicsom zöld szárát ne vegyük le, mert attól is mutatóssá válik A receptet beküldte: Kingu23 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |