| Padlizsánkrém, ahogy Erdélyben csinálják receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 4-5 db. szép feket padlizsán olaj,2 db.tojás,só,bors 1 fej hagyma Elkészítés: 1 tojás keményre főzünk,a sárgáját kiszedjük, villával simára nyomkodjuk majd hozzáadjuk a nyers tojás sárgáját.Lassan,szinte csöpögtetve adjuk hozzá az olajat,folyamatosan kevergetjük.Amig majonéz lesz belőle.Ha elválik az olaj a tojástól,egy kevéske mustárral helyrehozzuk. A padlizsánt lángon(akár grill sütön is,vagy gáz fölött) megsütjük,amig érezzük hogy a héja levállik,folyamatosan forditani kell,ne égjen meg. Amikor átsült hideg viz alatt gyorsan letakaritjuk az elszenesedett héját. Egy FA késsel apróra megvágjuk.sokáig kell hagyni kicsöpögni a levét.Ha lehet akár 1 napot is. Egy tálba tesszük a házi majonézt,a jól kicsöpögött padlizsánt,az apróra vágott hagymát és jól össze kavarjuk.A legjobb botmixerrel.Nagyon krémes lesz. Friss kenyérrel és paradicsommalISTENI Tanácsok: Fontos,hogy mindenképpen fa eszközzel daraboljuk,mert a fémtől bebarnul. Ha van botmixer,akkor nem is nagyon kell apróra darabolni fakéssel. A receptet beküldte: kimba1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |