Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán-, spenót- és sütőtökrakás recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
20 dkg sütőtök, vékonyra szeletelve
70 dkg paradicsomszósz
8 dkg bébispenót
4 újhagyma, hosszában vékonyra szeletelve
10 dkg reszelt mozzarella sajt
4 dkg pirított fenyőmag

Elkészítés:
Vágjuk le a padlizsán alját, majd hosszában vágjuk 10 darab 5 mm-es szeletre.
Az első és az utolsó szeletet dobjuk ki, a többit pedig tegyük tésztaszűrőbe, alaposan sózzuk meg, és hagyjuk állni 10 percig.
Öblítsük le a padlizsánt hideg vízzel, majd papírtörlővel töröljük át.
Ezután sütőtökkel együtt kisebb adagokban süssük egy felforrósított grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), amíg megpuhul.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenót-kefir flip » Spenót-torta » Padlizsán-cukkíni lecsósan » Túró fasírt
» Kölessel töltött cukkini » Bundázott sült hagyma » Saláta hüvelyesekből » Sült kecskesajt
» Diós-mézes sült banán » Padlizsán Krém » Ajvar pirítóssal » Sült zöldségek
» Krumplifasírt » Rántott brokkoli variációk » Szegények eledele » Vegetáriánus kocsonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.