| Pácolt sült zöldségek izgalmas mártogatósokkal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 nagyobb cékla 1 zellergumó 1 nagy sárgarépa 1 nagyobb fehérrépa 1 nagyobb burgonya 15 dkg sütőtök 1 kis friss chilipaprika 3 gerezd fokhagyma olívaolaj só bors A juhtúrós-fűszerpaprikás mártogatóshoz: 5 dkg juhtúró 2 dl tejföl fél teáskanál fűszerpaprika A mézes-mákos joghurt-mártogatóshoz: 5 dkg egész mákszem 1 evőkanál méz 2 dl natúr joghurt Elkészítés: Egy kis chilipaprikát felaprítunk, ugyanezt tesszük a fokhagymagerezdekkel is, majd mindezt összekeverjük kevés olívaolajjal. A gyökérzöldségeket és a sütőtököt meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tepsiben rusztikusan összekeverjük őket, és meglocsoljuk a chilis-fokhagymás olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton megsütjük. A juhtúrós mártogatóshoz villával összetörjük a juhtúrót, majd tejföllel és fűszerpaprikával kikeverjük. A mézes-mákos mártogatóhoz egy száraz serpenyőt felmelegítünk, majd ebben enyhén megpirítjuk az egész mákszemeket, így kellemes pörkölt íze lesz. Mézzel kikevert joghurtba keverjük a ropogós mákszemeket. A frissen sült zöldségekhez tálaljuk a mártogatós krémeket. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |