Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt sertéscomb zöldborsóval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
40 dkg zöldborsó
1 tojásfehérje
4 evőkanál száraz fehérbor
4 evőkanál kukoricakeményítő
6 evőkanál olaj


A szószhoz
4 evőkanál kukoricaliszt
2 gerezd fokhagyma
2 cm-es darab gyömbér
6 evőkanál paradicsomlé
1 teáskanál paprikaszósz
2 evőkanál borecet
2 teáskanál cukor

Elkészítés:
A húst felkockázzuk. A tojásfehérjét, a bort, a sót és a kukoricakeményítőt habbá verjük, majd belekeverjük a húst, és lefedve 20 percig állni hagyjuk. A zöldborsót megpároljuk. A szószhoz a kukoricalisztet kevés hideg vízzel összekeverjük. Serpenyőben vagy wokban, állandóan kevergetve a húst forró olajban 10 percig pirítjuk, majd kivesszük, és tányérokra osztjuk. A zsiradékban a fokhagymát és a gyömbért kislángon 4 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét, a paprikamártást, 2 evőkanál hideg vizet, az ecetet és a cukrot. Összeforraljuk, majd beletesszük a feloldott kukoricakeményítőt, és sűrűre főzzük. Végül a húst és a zöldborsót is hozzáadva, még 5 percig főzzük.

Tanácsok:
üvegtésztát kínálhatunk mellé

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: mano244


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldcitromban pácolt lazac » Mustáros sertéscomb » Athéni sertéscomb » Pácolt zsebes karaj
» Pácolt tűzdelt házinyúl » Pacolthus » Sertéscomb -Athéni módra » Csípős pácolt csirkeszárny
» Pácolt pulykamell » Pácolt fokhagyma » Tojásban pácolt csirkemell » Tavaszi ragu zöldborsóval
» Pácolt camembert » Tepsiscsirke zöldborsóval » Fokhagymás pácolt hús » Pácolt marhanyelv körettel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.