| Pácolt sertéscomb zöldborsóval receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 40 dkg zöldborsó 1 tojásfehérje 4 evőkanál száraz fehérbor 4 evőkanál kukoricakeményítő 6 evőkanál olaj só A szószhoz 4 evőkanál kukoricaliszt 2 gerezd fokhagyma 2 cm-es darab gyömbér 6 evőkanál paradicsomlé 1 teáskanál paprikaszósz 2 evőkanál borecet 2 teáskanál cukor Elkészítés: A húst felkockázzuk. A tojásfehérjét, a bort, a sót és a kukoricakeményítőt habbá verjük, majd belekeverjük a húst, és lefedve 20 percig állni hagyjuk. A zöldborsót megpároljuk. A szószhoz a kukoricalisztet kevés hideg vízzel összekeverjük. Serpenyőben vagy wokban, állandóan kevergetve a húst forró olajban 10 percig pirítjuk, majd kivesszük, és tányérokra osztjuk. A zsiradékban a fokhagymát és a gyömbért kislángon 4 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét, a paprikamártást, 2 evőkanál hideg vizet, az ecetet és a cukrot. Összeforraljuk, majd beletesszük a feloldott kukoricakeményítőt, és sűrűre főzzük. Végül a húst és a zöldborsót is hozzáadva, még 5 percig főzzük. Tanácsok: üvegtésztát kínálhatunk mellé Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: mano244 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |