Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt csülök aranyló krumplival recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csülök
krumpli

bors
őrölt paprika
hagyma
fokhagyma
babérlevél
fűszeres liszt
olaj

fűszeres liszt:

1 csupor liszt,
fél kávéskanál bors,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál fokhagyma por,
1 kávéskanál őrölt rozmaring,
2 kávéskanál őrölt paprika

Elkészítés:
Páclé: 2 l víz, só szemes bors, babérlevél, egy kicsi hagyma, 5 cikk fokhagyma. Ezeket összefőzöm, jól lehűtöm, majd csülök egy éjszaka áll benne. Másnap a páclében megfőzöm, kicsit hűlni hagyom majd éles késsel a bőrös részt bekockázom, sütőben ropogósra sütöm.

A krumplit négybe, vagy nagyságától függően többe vágom. Hideg vízben főni teszem, a forrástól számítva 5 percig főzöm majd leszűröm. Forrón belehempergettem a fűszeres lisztbe és forró olajban kisütöm. A krumplit nem kell hagyni kihűlni és a lisztes keverékkel sem állni, azonnal sütni kell. Kívül ropogós, belül pedig puha, omlós lesz.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pácolt hús rizses körettel » Rakott csülök » Tepsis csülök székelyesen » Pácolt jércemell
» Tejfölös csülökpaprikás » Bugonyaleves csülökkel » Kímélő kocsonya csülökkel » Káposztás bab csülökkel
» Zöldbab fözelék krumplival » Csülökfánk » Fehérboros csülöksült » Csülök vadrizzsel
» Körtés csülök » Csülök pékné módon » Csülökbomba » Csordagulyás csülökkel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.