| Pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé 1 kis pohár tejföl 2 tojás 4 gerezd fokhagyma 1 ek pirospaprika só bors liszt Sütéshez olaj A körethez: 1 kg burgonya 1 nagy fej vöröshagyma 5 dkg Rama 5-10 dkg füstölt sajt só 1 kis pohár tejföl zsemlemorzsa Elkészítés: Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük. Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük. Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat. Tanácsok: forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tejfolben-pacolt-csirkemell-tepsis-reszelt-krumplival A receptet beküldte: Carpe_Diem Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |