| Eperjoghurtos torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 8 db tojás 16 dkg cukor 20 dkg liszt 1 citrom reszelt héja 3-4 ek kakaópor Krém: 0,5 l jogobella epres joghurt 1 csomag zselatin 4 ek cukor 2 csomag vaníliáscukor 4 dl hulala tejszín 30 dkg eper 2 csomag habfixáló Díszítéshez: 8 db nagyobb eper 5 dkg tortabevonó 1 csomag zselatin express (piros) 1 ek cukor 5 kg darált dió Elkészítés: Piskóta: A tojások fehérjét 1 csipet sóval elkezdjük felverni, ha kezd fehéredni, akkor a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük, majd fakanálra váltunk. A felvert tojássárgát óvatosan belekeverjük a habba, majd hozzáadjuk a lisztet, citromhéjat, kakaóport. Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát és kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A forma oldalát nem lisztezzük, mert nem jön fel szépen a tészta. Ha teljesen kihűlt 3 részre vágjuk. Krém: A joghurtot egy tálba öntve elkeverjük a cukrokkal, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, majd ezt is belekeverjük a joghurtba. A zselatint az előírások alapján (krém sűrítése!: 3-4 ek. vízben feloldva) elkészítjük,majd belecsúrgatjuk a gyümölcsös joghurtba. A Hulala tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd óvatosan összevegyítjük a gyümölcsös joghurttal, egyneművé keverjük. Összeállítás: A felvágott lapokat megtöltjük a krémmel, annyi habot hagyva, hogy az oldalát és a tetejét is be tudjuk vonni. Az oldalát megszórjuk a darált dióval, majd eperszeletekkel díszítjük. A tetejét kirakjuk eperszeletekkel, majd az elkészített piros tortazselét óvatosan rákanalazzuk. Pár darab egészben hagyott (ha jól megmossuk zölddel együtt lehet a tortára tenni) epret csokiba mártunk és ezzel díszítjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |