| Őszibarack-paradicsom csatni receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: > 500 g őszibarack (előkészítve mérjük le) > 100 g (saláta)hagyma > 250 g koktélparadicsom (lehetőleg sárga) > 1 kis chili paprika > 3 ág friss kakukkfű > 1 evőkanál olívaolaj > 100 g barnacukor vagy nádcukor > 150 ml almaecet > Fél tasak (250 g) Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1 > 2 teáskanál só Elkészítés: > Előkészítés: > Az őszibarackot forró vízzel leforrázzuk, héját lehúzzuk, > kimagozzuk, majd kimérünk belőle 500 g-ot, és apróra > vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra metéljük. > A paradicsomot megmossuk, apróra vágjuk. A kakukkfüvet > megmossuk, és apróra metéljük. > Elkészítés: > Az olívaolajat főzőedényben felforrósítjuk, majd a hagymát > megpirítjuk. A barnacukrot hozzáadjuk, és közepes lángon > karamellizáljuk. Majd hozzáadjuk az ecetet, elkeverjük, > hogy a cukor feloldódjon. Az előkészített barackot és > paradicsomot a főzőedénybe öntjük, és a befőzőcukorral > elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon > felforraljuk. Az egészet állandó keverés közben újra > felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. A > kakukkfüvet és a sót hozzákeverjük, végül levesszük a > tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és > azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, > majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk. Tanácsok: Az édes-savanykás csatni kitűnő kísérője grillételeknek. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |