| Oroszkrém torta diabetikusan receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: (23 cm átmérőjű tortaformába) 6 db. tojás 3 tk. folyékony édesítőszer 3 tk. (nád)cukor 1 cs. vaníliás cukor 1 csipetnyi só 6 ek. víz 6 púpozott ek. liszt 1 cs. sütőpor A krémhez: 10 dkg. mazsola 1 dl. rumba áztatva 2 cs. vanília ízű pudingpor 6 dl. tej 15 dkg. margarin 7 tk. folyékony édesítőszer 1 cs. vaníliás cukor 4 dl. növényi tejszín A díszítéshez 2- 3 dl. növényi tejszín pár szem mazsola. Elkészítés: Keverjük habosra a tojások sárgáját az édesítővel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáljuk bele a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot, majd óvatosan keverjük a lisztes elegyhez, vigyázva, nehogy a tojáshab összetörjön. Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt formába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni, és a széle elválik a sütőlaptól. A pudingport, a cukorpótlót, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a rumba áztatott mazsolát és sűrűre főzzük. Az edényt hideg vízbe állítva, lehűtjük a krémet. Ha már félig kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és jól összedolgozzuk, majd ezzel együtt tovább hűtjük. Néha meg kell keverni, nehogy összeálljon! Közben a tejszínt kemény habbá verjük. Ha a krém kihűlt, óvatosan belekeverjük a tejszínt. Mikor kihűlt a tészta, kenjük rá a krém felét, tegyük rá a következő piskótalapot, majd a krém másik felét, és piskótalappal zárjuk le. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnap díszítjük. A tejszínt verjük kemény habbá, és vonjuk be vele az egész tortát. A maradék tejszínhabbal, és mazsolával tetszés szerint díszíthetjük. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |