Tutireceptek.hu fejléc

Orosz húsgombócok mustár mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
4 darab csemegeuborka, lereszelve
3 ek morzsa
1 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
fél csokor petrezselyem
4 ek olaj
A mártáshoz.
1 ek liszt
4 dl húsalaplé
1 dl száraz fehérbor
2 ek mustár
2 dl krémtejszín
2 ek citromlé

A körethez:

40 dkg széles metélt

Elkészítés:
A húst összekeverjük a lereszelt uborkával, a morzsával, a tojással, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a lereszelt hagymákkal, majd egy jó állagú masszává dolgozzuk.
Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban átsütjük.

Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékot megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét és a bort, majd visszatesszük a gombócokat és 25 percig, lassú tűzön, időnként megrázogatva puhára pároljuk.

A mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét besűrítjük vele. A végén néhány csepp citromlével ízesítjük.

A köret elkészítése:

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A gombócokat a tésztával és a mártással tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros-gombás szelet » Mustáros-szezámos pogácsa » Csirkemáj joghurtmártással » Körte diós sajtmártással
» Mediterrán húsgombócok » Oroszkrém » Tőkehal mustármártással » SUBA (orosz hidegtál)
» Orosz limonádé » Füstöltsajtos húsgombócok » Mustáros lencsesaláta » Mustáros hús bundában
» Szűzérme zöldborsmártással » Dödöle sóskamártással » Aszalt szilvás húsgombócok » Kolbász lengyel mártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.