| Orosz húsgombócok mustár mártással receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús 4 darab csemegeuborka, lereszelve 3 ek morzsa 1 tojás 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só, őrölt bors fél csokor petrezselyem 4 ek olaj A mártáshoz. 1 ek liszt 4 dl húsalaplé 1 dl száraz fehérbor 2 ek mustár 2 dl krémtejszín 2 ek citromlé A körethez: 40 dkg széles metélt Elkészítés: A húst összekeverjük a lereszelt uborkával, a morzsával, a tojással, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a lereszelt hagymákkal, majd egy jó állagú masszává dolgozzuk. Vizes kézzel 3-4 cm-es gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékot megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét és a bort, majd visszatesszük a gombócokat és 25 percig, lassú tűzön, időnként megrázogatva puhára pároljuk. A mustárt a főzőtejszínnel simára dolgozzuk, majd a gombócok levét besűrítjük vele. A végén néhány csepp citromlével ízesítjük. A köret elkészítése: A tésztát lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A gombócokat a tésztával és a mártással tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |