| Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg kicsontozott csirkecomb 30 dkg sertéscomb só bors 5 dkg liszt 2 dl olaj csipetnyi ételízesítő 1 dl tejföl csipetnyi majoránna főtt zöldborsó A rizsropogóshoz: 20 dkg rizs 8 dkg húsos szalonna 1 kis fej vöröshagyma 3 dkg vaj 5 dkg liszt 1 dl tej 2 tojás só bors 5 dkg zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: A csirkecombokat kisebb darabokra, a sertéscombokat szeletekre vágjuk. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukon elősütjük. A sütés után megmaradt olajhoz 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felforraljuk. Belekeverjük a tejfölt, 1 evőkanál lisztet, és majoránnával megszórjuk. Egy tűzálló tálba rakjuk az elősütött húsokat, leöntjük az elkészített mártással, letakarjuk fóliával, és sütőben 20 percig pároljuk. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és megpirítjuk a tetejét. A rizsropogóshoz a leöblített rizst 4 dl vízben addig főzzük, amíg a leve el nem fő. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, és ezzel együtt pirítjuk meg a hagymát. A vajból, lisztből és a tejből mártást készítünk, hozzáadjuk a kész rizst, a hagymás szalonnát és 1 egész tojást. Sóval, borssal ízesítjük, kihűtjük, golyó alakúra formázzuk, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban pirosra sütjük, és melegen, a főtt zöldborsóval tálaljuk a megsült húsfalatokat. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |