| Békacomb rántva receptHúsételek Hozzávalók: 16 db békacomb liszt 2 db tojás zsemlemorzsa 5 dl étolaj 2 csomó zöldpetrezselyem 1 db citrom só A páchoz: 2 dl ecet 2 dl fehér bor 2 liter víz, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zeller, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, pár szem fekete bors só Elkészítés: Előbb a pácot készítjük el. A tisztított zöldséget és hagymát karikákra vágjuk, a fűszereket hozzáadva az ecetes vízzel jól átforraljuk, pár perccel a vége előtt belerakjuk a bort. Ha kihűlt, a békacombokat 2 napig benne pácoljuk. A bepácolt békacombokat szárazra töröljük, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalukra átfordítva szép világosbarnára sütjük, majd az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük. A friss zöldpetrezselymet megmossuk, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. Beletesszük forró olajba, ahol pár keveréssel néhány pillanat alatt ropogóssá sül. Vajas burgonyával, petrezselyemmel meghintve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Külön tartármártást adunk hozzá. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |