| Ördögsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 25 dkg savanyú káposzta, 25 dkg fõtt, kicsontozott füstölt hús, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj (ha van, olívaolaj), 10 szem olívabogyó, kevés só és cukor, törött fekete bors bõven, 1 púpozott teáskanál mustár Elkészítés: A savanyú káposztát levétõl lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. A füstölt húst nagyon vékony csíkokra metéljük, a vöröshagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Az olívabogyót kimagozzuk és apróra daraboljuk. Az olajat elkeverjük a káposzta levével, törött borssal, mustárral, kevés cukorral; végül minden hozzávalót összekeverünk. Legalább fél napra jégbe hûtjük, hogy jól összeérjen. Aki szereti a csípõs ízeket, tehet bele hajszálvékony karikákra vágott hegyes csöves paprikát is. Olívabogyóval díszítjük. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |