| Kapormártás receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2-3 ek. kapor, liszt, citromlé, 5 dkg vaj, 3 dl erőleves, só, 2 dl tejszín (tejföl vagy kefír). Elkészítés: 2-3 ek. lisztet szárazon barnára pirítunk. 5 dkg vajat, valamint 2-3 ek. aprított zöldkaprot hozzáadga jól összedolgozzuk. Felöntjük 3 deci erőlevessel vagy vízzel ( a leveszöldségek ízét zöldségporral, pl. vegamixszel is pótolhatjuk), és időnként megkevergetve 10 percig főzzük. Sóval, citromlével( vagy hagymás lével citromlével), csipetnyi cukorral ízesítjük, és selymesítjük 2 deci tejszínnel (tejföllel vagy kefírrel). Tanácsok: krumplipürével, ill. sült zöldségekkel tálaljuk. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |