| Omlós, szaftos sertés sült. receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg sertés oldalas, 3-4 fürt koktélparadicsom, 1 egész fej fokhagyma, só, frissen őrölt fekete bors, mangalicazsír Elkészítés: Az oldalast egységes méretű részekre daraboljuk. Ekkor nagyjából két csontonként érdemes elvágni. Ezután 6-8 gerezd fokhagymát összezúzunk és beledörzsöljük a húsokba, majd alaposan besózzuk. Ha van rá idő akkor letakarva 1-2 órára hűtőbe tesszük, pihentetjük. Közben egy sütésre alkalmas méretű tepsit kikenünk sertészsírral és egymás mellé sorba rakjuk a húsdarabokat. A maradék gerezdeket és a koktélparadicsomokat a húsok közé tesszük, végül némi frissen törött borssal meghintjük és aláöntünk kb 1 dl vizet is. A tepsit lefedjük alufóliával és 160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 2 óráig Ekkor levesszük az alufóliát, majd felerősítjük a sütőhőmérsékletét 200 fokra és további 10 percig pirítjuk. Ha elkészültünk a sütéssel a maradék zsírt tálkába öntjük és a húst kissé meghűtve felszeleteljük, tálra rakjuk. Körettel, friss kenyérrel, salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. A sültnek pikáns íze lesz, ha víz helyett barna sört öntünk a hús alá. Ekkor is nagyon finomra megpárolódik, de különlegesebb lesz az íze. Elkészítési idő: 240 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |