| Nyári puding ribizliszósszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1kg friss vagy mirelit vegyes erdei gyümölcs 3 evőkanál cukor 8 szelet fehér vagy teljes őrlésű kenyér, a héját vágjuk le 2 evőkanál ribizlidzsem Elkészítés: A gyümölcsöket tegyük a cukorral és 3 evőkanál vízzel egy lábasba. 5 percig főzzük, vagy míg a gyümölcs megpuhul. Hagyjuk, hogy kissé kihüljön. Egy 4 bögrényi űrtartalmú pudingforma alját és oldalait béleljük ki 6 szelet kenyérrel. A szeleteket vágjuk méretre, győződjünk meg róla, hogy tökéletesen illeszkednek, és nem hagynak lyukat. Szűrjük le a gyümölcsöket - tartsuk meg a levet is -, s tegyük őket a formába. A maradék kenyérrel fedjük be a forma tetejét. A megmaradt léből 3-4 evőkanálnyit öntsünk a tetejére. Tegyünk egy tányért a kenyér tetejére, s a tányérra rakjunk nehezéket, mint pl. egy nagyobb konzervdoboz. Tegyük két három óra hosszára a hűtőbe, hogy a lé eláztassa a kenyeret. A szószhoz szűrjük a megmaradt levet egy lábasba, majd adjuk hozzá a ribizlidzsemet. Keverés mellett főzzük 2-3 percig míg a dzsem elolvad. Fordítsuk a pudingot egy tányérra, s a ribizliszósszal tálaljuk. A receptet beküldte: Skizosáj Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |