| Pudingos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta: 20 dkg cukor 25 dkg liszt 1/8 l. olaj 1/8 l.víz 4 tojás (a fehérje habnak felverve) 1 mokkás kanál sütőpor 2 evőkanál kakaó (ez ízlés szerint) krém: 2 X 22 dkg cukor 2 X 22 dkg margarin 2 X 3 1/2 dl tej 1 cs.vaníliapuding 1 cs. csokoládépuding (vagy más pudingal) Elkészítés: 20 dkg cukrot 4 tojássárgával habosra keverünk. Hozzáadjuk az olajat amivel tovább keverjük .Hozzáadjuk a vizet ismét tovább keverjük. Bele szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet újabb keverés után könnyedén bele keverjük az időközben felvert tojáshabot. A masszát ketté osztjuk egyik felébe bele keverjük a kakaót. Sütő papírral bélelt tepsibe öntjük a kakaós masszát,megsütjük A massza másik felét is sütő papírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük.Egy barna és egy sárga lapot kapunk amit hosszában ketté vágunk. A krémhez a 3 1/2 dl hideg tejből 3 evőkanállal elveszünk,amiben a vanília pudingport simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk a tűzről levesszük és beleöntjük a tejjel elkevert pudingport. A tűzre visszatéve 1 percig állandó kavarás mellett felforraljuk majd hagyjuk hűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük majd kanalanként hozzá adjuk a pudingot. Simára keverjük és a tésztát megtöltjük. A csokoládé pudingot is ugyan így elkészítjük majd a cukorral habosra kevert margarinhoz adjuk Először az egyik barna lapra vaníliapudingos krémet teszünk erre ráhelyezzük a másik barna lapot majd újra vaníliapudingos krémet. Most ráhelyezzük az egyik sárga lapot amire csokoládépudingos krémet teszünk.A második sárga lapot ráhelyezzük és a maradék csokoládépudingos krémmel a sütemény tetejét és oldalát bevonjuk. Tanácsok: Tejszínhabbal díszíthetjük. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |