| Diabetikus ribizli lekvár receptHozzávalók: 1 kg ribizli (tisztán mérve, csak a lé) Fél doboz diabetikus befőző cukor (17 dkg) 3 evőkanál porédesítő 1 csomag 3:1 lekvár zselésítő szer Elkészítés: A ribizlit leszemezve több vízben megmossuk. Ezt követően a magoktól megszabadítjuk, kinek milyen eszköze van hozzá. Én először összeturmixoltam hogy legyen leve, majd szitán kanállal kis adagokban jó alaposan átnyomkodtam. A tiszta léhez hozzákeverjük a befőzőcukrot, az édesítőt és a zselésítőszert, majd feltesszük főni. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd az előre kimosott és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Pár percre fejre állítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztba tesszük amíg ki nem hűl. (1 kiló tiszta léből kb 1 liter lekvár lesz.) A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |