| Szederlekvár receptHozzávalók: Szeder, kg-ként 60dkg cukor, szalicil kg-ként fél mokkáskanállal Elkészítés: Mérd megmennyit teszel el kg-onként 60 dkg cukrot számithasz Felteszed főzni, ha csak jam-ot akarsz a forrástól 10 percig főzd ha lekvárt akkor 2o percig kavargtva Na most az a kérdés, hogy magostul akarod vagy magnélkül ha magnélkül akkor a régi paradicsom paszirozon /az a félgömbölyű/ ha kihült át paszirozhatod vagy ha nincs nagyobb szürün vagy szitán. Most kell belerakni a kimért cukrot, és forrástol számitott 10 percig főzni és szalycilt tegyélbele fél mokkáskanalanként kg-on ként. üvegbe rakni és a sütőbe rakom száraz dunsztba nem kell begyujtani, másnap a polca tenni. Tanácsok: forrás:ötvenentul.hu./Livi/ A receptet beküldte: filona51 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |