Tutireceptek.hu fejléc

Szederlekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
Szeder, kg-ként 60dkg cukor, szalicil kg-ként fél mokkáskanállal

Elkészítés:
Mérd megmennyit teszel el kg-onként 60 dkg cukrot számithasz Felteszed főzni, ha csak jam-ot akarsz a forrástól 10 percig főzd ha lekvárt akkor 2o percig kavargtva
Na most az a kérdés, hogy magostul akarod vagy magnélkül ha magnélkül akkor a régi paradicsom paszirozon /az a félgömbölyű/ ha kihült át paszirozhatod vagy ha nincs nagyobb szürün vagy szitán.
Most kell belerakni a kimért cukrot, és forrástol számitott 10 percig főzni és szalycilt tegyélbele fél mokkáskanalanként kg-on ként. üvegbe rakni és a sütőbe rakom száraz dunsztba nem kell begyujtani, másnap a polca tenni.

Tanácsok:
forrás:ötvenentul.hu./Livi/


A receptet beküldte: filona51

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos szederlekvár » Fahéjas szederlekvár » Csipkebogyó befőtt » Szederdzsem
» Kajszibarack lekvár 2 » Házi ketchup » Bodzadzsem 2. » Citromdzsem
» Citromos fügelekvár » Currys hagymalekvár » Szőlőbefőtt » Görögdinnye delikát
» Szilvalekvár » Rózsa befőtt » Naspolyalekvár » Baracklekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.