| Babapiskóta torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta 1/2 rumaroma 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag vaníliás puding 4-5 evőkanál darált dió mazsola (ízlés szerint) 1 l tej 6 evőkanál cukor 2 dl tejszín 1 csomag habfixáló csokiöntet Elkészítés: 1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként belerakom a rumos tejbe, és a tortaformába teszem. Az oldalainál felállítom (ez lesz a széle), középen pedig szorosan egymás mellé lefektetem. Rászórom a beáztatott mazsolát, diót, és a csokiöntetet. A megmaradt cukorból és tejből elkészítem a vaníliás pudingot. Forrón ráöntöm a babapiskótára, és hűlni hagyom. A tejszínt az előírásoknak megfelelően elkészítem, hozzáadom a habfixet - majd beteszem a hűtőbe, mert jobb hidegen dolgozni vele. Ha a puding kihűlt, és a tejszín is lehűlt, ezekkel díszítem a tortát. Végül a kész finomságot beteszem a hűtőbe. Csak másnap veszem le a kapcsot a tortaformáról. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |