| Tiramisu torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 3 db tojás, 1 csipet só, 9 dkg cukor, 5 dkg liszt, 4 dkg étkezési keményítő, ½ tk sütőpor. A töltelékhez: 60 ml kávé, 75 ml amaretto likőr, 50 dkg mascarpone krémsajt, 25 dkg túró, 5 dkg cukor, ½ tasak színtelen zselatin, 250 ml tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, kakaó. Elkészítés: A tojássárgákat a sót és a cukort habosra keverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Az étkezési keményítővel és a sütőporral elkeverjük a lisztet és a tojásos masszához adjuk, lazán átkeverjük, hogy a tojáshab nehogy összetörjön. A tésztát sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk és 180-200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni a formában, és lehetőleg másnap vízszintesen kettévágjuk. A töltelékhez a kávét 3 evőkanál amarettóval elkeverjük. A mascarpone sajtot, a túrót, a cukrot és a maradék amarettót simára keverjük. A zselatint 3 evőkanál vízbe beáztatjuk, majd alacsony hőfokon addig melegítjük, míg teljesen elolvad. Egy kevés mascarpone krémet adunk a zselatinhoz és alaposan elkeverjük. Ezt a masszát hozzáadjuk a maradék mascarpone krémhez, ismét jól elkeverjük és hideg helyre tesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük és amint a massza dermedni kezd, hozzákeverjük. Az alsó tésztalapot tányérra helyezzük, és a sütőforma karikáját köré tesszük. 4-5 evőkanál krémet teszünk a tésztára, befedjük a másik tortalappal, amit meglocsolunk az amarettós kávéval. A maradék krémet ennek a tetejére helyezzük, elsimítjuk és vastagon megszórjuk a kakaóporral. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |