| Narancsos pácolt csirkemell csíkok receptHúsételek Hozzávalók: (2 személyre) 30 dkg csirkemell filé A páchoz: 50 ml friss narancslé 1 gerezd fokhagyma 30 ml szójaszósz 1 teáskanál balzsamecet 1.5 késhegynyi őrölt gyömbér 2 csipet őrölt fekete bors 2 csipet só 40 ml akácméz 1 evőkanál étkezési keményítő Elkészítés: A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, és a fokhagymát is felaprítjuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat. Az étkezési keményítőt érdemes kevesebb páclével elkeverni, majd hozzáadni a többihez, így jobban elkeveredik. A pácot a húsra öntjük és lefedve, hűtőbe téve másfél órán át hagyjuk pácolódni. Ezután egy forró serpenyőben megsütjük a csirkemell-kockákat a szósszal együtt (10 perc kb, a hús nagyságától függően). Közben tetszőleges köretet készítünk mellé. A húst melegen tálaljuk kevés reszelt narancshéjjal és frissen vágott petrezselyemmel megszórva, a tetszőlegesen választott körettel. Salátát is kínálhatunk mellé. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |