| Paradicsomos csirkemell receptEgytálételek Hozzávalók: 2 egész csirkemell filé, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanálnyi mustár, 1 evőkanál borecet, csipetnyi cukor, 1 kis doboz paradicsompüré, olaj, só. Elkészítés: Az egészen finomra vágott hagymát és az összenyomott fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a borecetet, a mustárt, egy csipetnyi cukrot, sót és a vízzel duplájára hígított paradicsompürét. Lefedve, lassú tűzön, gyakran kevergetve 15 percig pároljuk. Ha nagyon sűrű lenne, egy pici vizet adjunk hozzá, hogy oda ne égjen. Nem szabad hígnak lennie! A megtisztított csirkemelleket félbe vágjuk, majd ahogy adja magát, két vékony darabra szedjük. Egyik oldalukat jó alaposan megkenjük a szósszal, és a megkent oldalukkal lefele egy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A maradék szósszal megkenjük a csirkemellek felső részét is. 35-45 perc alatt grillben vagy sütőben ropogósra sütjük. Sült-krumplival tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |