| Kakaós kuglóf 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 darab 1 kg-os kuglófhozhoz 500 g liszt 22 g élesztő 1 db tojássárga 10 g vaníliás cukor 80 g porcukor 60 g olvasztott vaj 280 ml langyos tej 20 g puha mazsola 10 g kakaópor csipet só Elkészítés: 1. Egy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani. 2. Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson. 3. Addig egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a csipet sót. 4. Ha az élesztő felfutott, öntsük a tejes keveréket a lisztre, és kb 5 percen át dagasszuk a tésztát. Ha elkészült a tészta, vágjuk félbe. 5. A tésztákba mélyedést nyomunk. Az egyiket gyúrjuk át a mazsolával, és tegyük egy tálba. A másikat gyúrjuk össze a kakaóporral, és tegyük egy másik tálba. 6. Takarjuk le a tésztákat, és meleg helyen pihentessük őket addig, míg a duplájukra nem kelnek, kb egy óra alatt. 7. Ezután a tésztákat sodorjuk rudakká, csavarjuk össze őket, és tegyük a kuglófformába. 8. Most ismét kelesszük a formában a tésztát addig, míg duplájára kel. Ha megkelt, tegyük a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és a 30-35 perces sütés 15. percénél vegyük vissza a sütőt 180 C-ra. A kisült kuglófot formával együtt fordítsuk meg, tegyük az asztalra, és hagyjuk a formában kihűlni. 0. Majd ha teljesen kihűlt, vegyük le a formát, és ízlés szerint csokoládéval, fondánnal, cukorgyöngyökkel, vagy egyszerűen csak porcukorral díszítsük. Tanácsok: A recept nem saját!!! Képeket itt találsz hozzá: http://www.desszert.eu/kakaos_kuglof Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: Devergogirl Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |