Tutireceptek.hu fejléc

Házi ketchup recept

Kategória:


Hozzávalók:
10 kg paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
50 dkg cukor
10 dkg só
1 kávéskanál fahéj
20 szem szegfűbors
10 szem szegfűszeg
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál szerecsendió

1 evőkanál ecet
1 teáskanál nátriumbenzoát

Elkészítés:
A paradicsomot, a vörös- és a fokhagymát összedaraboljuk, majd összefőzzük, a felére sűrítjük, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább főzzük.
Üvegbe töltés előtt 1 evőkanál ecetet, 1 teáskanál nátriumbenzoátot adunk hozzá.

Miután üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.

Tanácsok:
Érdemes sokáig főzni, hogy nagyon sűrű legyen, mert úgy a legfinomabb. Én úgy szoktam csinálni, hogy a fűszereket kis "fűszerlabdába" rakom, így nem kell "halászgatni" turmixolás előtt.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ketchup-os zöldborsos husi » Ketchup befőzés » Ketchup házilag 2. » Ketchup házilag
» Ketchupos borda » Zöld ketchup » Ketchup Adél módra » Ketchupos tészta
» Ketchupos majonézmártás » Ketchupos-fehérboros hús » Szilvalekvár sütőben » Fahéjas szederlekvár
» Gyömbéres sárgabarackdzsem » Csipkebogyó lekvár » Rebarbara kompót » Diabetikus eperlekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.