Tutireceptek.hu fejléc

Narancs szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Az őzgerinchez:
8 db tojá
2 csomga puncspuding
2 kanál liszt
8 evőkanál krisztálycukor
1 csipet só

A nagy piskótalaphoz:
5 db tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 csipet só

A krémhez
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor

A mázhoz
18 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál langyos víz
1/4-ed vaj

Elkészítés:
A 8 tojásból piskótát sütünk, de csak 2 evőkanál lisztet teszünk bele, a többi lisztmennyiséget a pudingporral helyettesítjük. Ezt a piskótát kétfelé osztjuk és 2 őzgericformában sütjük meg.

Az 5 tojásból és a többi hozzávalóból egy vékony piskótát sütünk a nagy gáztepsiben. A kihűlt lapot kettévágjuk.

A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral. A tejből a cukorral és a liszttel pépet főzünk, majd hűlés után a vaníliás cukorral együtt a vajas krémhez keverjük.

Az őzgerincben sült piskótákkal egyformán járunk el. Hosszában 3 helyen bevágjuk őket és krémmel megtöltjük. A tetejüket is megkenjük krémmel, majd a vékony pikótalap egyik felét "ráragasztjuk".

A süteményeket meglocsoljuk a saját készítésű mázzal.

Tanácsok:
Gyerekkorom kedvenc süteménye. A nagymamám nagyon jól készítette.

Nagy családi összejövetelekre ajánlom, mert igen nagy mennyiség lesz belőle.


A receptet beküldte: vmbhc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Afrikai sertés szelet » Tenkes szelet » Rumos szelet » Almás-hagymás szelet
» Kakaós szelet Tőlem! » Raffaello szeletek » Narancsos csillagok » Citromos szelet
» Királyszelet » Banános-szelet » Ostyás szelet » Felemás Szelet
» Felhőkarcoló szelet » Gyümölcsös sertésszeletek » Almás-túrós rácsos szelet » Hússzeletek bakonyi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.