| Narancs szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az őzgerinchez: 8 db tojá 2 csomga puncspuding 2 kanál liszt 8 evőkanál krisztálycukor 1 csipet só A nagy piskótalaphoz: 5 db tojás 5 evőkanál liszt 5 evőkanál cukor 1 csipet só A krémhez 15 dkg vaj 15 dkg porcukor 3 dl tej 3 evőkanál cukor 3 evőkanál liszt 2 csomag vaníliás cukor A mázhoz 18 dkg porcukor 3 evőkanál kakaó 3 evőkanál langyos víz 1/4-ed vaj Elkészítés: A 8 tojásból piskótát sütünk, de csak 2 evőkanál lisztet teszünk bele, a többi lisztmennyiséget a pudingporral helyettesítjük. Ezt a piskótát kétfelé osztjuk és 2 őzgericformában sütjük meg. Az 5 tojásból és a többi hozzávalóból egy vékony piskótát sütünk a nagy gáztepsiben. A kihűlt lapot kettévágjuk. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral. A tejből a cukorral és a liszttel pépet főzünk, majd hűlés után a vaníliás cukorral együtt a vajas krémhez keverjük. Az őzgerincben sült piskótákkal egyformán járunk el. Hosszában 3 helyen bevágjuk őket és krémmel megtöltjük. A tetejüket is megkenjük krémmel, majd a vékony pikótalap egyik felét "ráragasztjuk". A süteményeket meglocsoljuk a saját készítésű mázzal. Tanácsok: Gyerekkorom kedvenc süteménye. A nagymamám nagyon jól készítette. Nagy családi összejövetelekre ajánlom, mert igen nagy mennyiség lesz belőle. A receptet beküldte: vmbhc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |