| Narancs galette receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg margarin vagy vaj 30 dkg darált dió 30 dkg liszt 20 dkg porcukor 30 dkg narancshéj 16 db tojásfehérje 20 dkg kristálycukor étcsokoládé Elkészítés: A margarint kicsit felmelegítjük, és a porcukorral habosra keverjük, közben a tojásfehérjét a kristálycukorral habosra keverjük. A vajas masszához adjuk a narancshéjat, majd összekeverjük a tojásfehérjével. A darált diót és a lisztet összekeverjük, majd fokozatosan a már meglévő masszánkhoz adjuk. Végül pici piros ételszinezővel rózsaszínre színehzetjük. (én nem szoktam) A bekevert tésztát nyomózsákba töltjük és sima csővel a sütőplére nyomjuk, majd villával kicsit szétterítjük. 180 fokon készre sütjük. Végül egyik felét étcsokoládéval bevonjuk! A receptet beküldte: renitta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |