| Narancsrolád receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 készen kapható piskótatekercs, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 0.5 liter frissen facsart narancslé, 1 ek. citromlé, 1 tk. narancshéjreszelék vagy 2 csepp narancsaroma, 1 kg narancs, citromfűlevélkék. Elkészítés: A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni. A vajat kézzel vagy robotgép segítségével habosra keverjük, fokozatosan beledolgozzuk a cukrot, majd a narancslevet és a citromlevet, és egészen addig kevergetjük, amíg a krém teljesen sima nem lesz. Akkor hozzáadjuk a narancsreszeléket, és pár csepp ételfestékkel megszínezzük. A narancsokat meghámozzuk, majd gerezdekre szedjük. A tésztát óvatosan kitekerjük, egyenletesen megkenjük a narancskrém kétharmadával, narancsgerezdekkel megszórjuk, majd újra feltekerjük. A rolád külsejét is megkenjük a krémmel, és tálalásig hűtőbe tesszük. Tálaláskor narancskarikákkal és citromfűlevelekkel diszítjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |