| 4 finom fagyi receptFagylaltok Hozzávalók: Ananász-Pina Colada krémfagylalt: fél ananász 60 ml kókuszrom lime lé 1 ek. cukor Licsi-kókusz krémfagylalt: 1 konzerv kókuszlé 1 konzerv licsi 1-2 ek. méz Mascarponés meggyfagylalt: 50 dkg meggy, 25 dkg mascarpone, cukor/méz ízlés és a gyümölcs érettsége szerint Görögdinnye-Margarita fagylalt: 60 ml tequila 2 bögrényi mag nélküli görögdinnye 1-2 evőkanál cukor Elkészítés: Ananász-Pina Colada krémfagylalt Tegyél a turmixgépbe egy fél ananászt és pürésítsd. Adj hozzá 2 uncia (kb. 60 ml) kókuszrumot, negyed bögre lime levét és 1 evőkanál cukrot. Öntsd formákba, szúrj beléjük pálcikát, tedd a fagyasztóba és várd, hogy megkeményedjen. Licsi-kókusz krémfagylalt Keverj össze 1 konzervnyi kókuszlevet, 1 konzervnyi licsivel (a leve is legyen benne) és 1-2 evőkanál mézzel. (Keverd össze mixerrel, ha krémes állagút szeretnél) Öntsd a formákba, szúrd bele a pálcikát és a fagyasztóban hagyd, hogy megszilárduljon. Mascarponés meggyfagylalt A meggyet mossuk meg, magozzuk ki! Tegyük egy mély tálba – amelyben tudjuk turmixolni –, adjuk hozzá a mascarponét, és botmixerrel turmixoljuk simára! Ízlés szerint édesítsük! Tegyük át egy laposabb edénybe, amely elfér a mélyhűtőnkben. Tegyük a mélyhűtőbe, majd ahogy kezd a krém szilárdulni, botmixerrel keverjük át. Ezt ismételjük meg 30 percenként 3-4 alkalommal, így lesz krémes állagú fagylaltgép nélkül is. Fogyasztás előtt hagyjuk a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten olvadni, ezután könnyen adagolható. Természetesen akinek van fagylaltgépe, abban is elkészítheti a masszát. Görögdinnye-Margarita fagylalt Tegyél a mixerbe 2 uncia (kb. 60 ml) tequilát, 2 bögrényi mag nélküli görögdinnyét, és 1-2 evőkanál cukrot. Keverd addig a mixerrel, amíg lágy, krémes állaga nem lesz, majd töltsd a formákba, szúrd bele a pálcikát és tedd a fagyasztóba amíg meg nem szilárdul. A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |