Tutireceptek.hu fejléc

Nagymamám féle tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1 mokkacukor és tej az élesztő futtatásához,
ízlés szerint só (én 1 teáskanállal szoktam beletenni),
ízlés szerint őrölt bors,
2 dl tejföl,
1 egész tojás,
35 dkg darált tepertő.

A kenéshez:
1 tojás.

Elkészítés:
A lisztet, a sót, az őrölt borsot, a tejfölt, a tojást a cukros tejben megfuttatott élesztővel összegyúrom, majd kinyújtom és rákenem a darált tepertőt. Feltekerem, mint a bejglit, majd félbehajtom és fél órát kelni hagyom.
A fél óra eltelte után összegyúrom, kinyújtom, becsíkozom, kiszaggatom, majd a kivajazott, kilisztezett tepsibe téve még fél órát kelni hagyom.
Ezután előmelegített sütőben készre sütöm. (Kb. fél óra alatt megvan.)

Tanácsok:
Kb. 3 tepsivel lesz a hozzávalókból.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtpogácsa » Babos pogácsa » Burgonyás húspogácsa » Vica sajtos pogácsája
» Zsúrpogácsa » Túrópogácsa 2. » Rámás pogácsa » Ircsi túrós pogácsája
» Sörös-tepertős pogácsa » Töltött ropogós pogácsa » Töltött sajtos pogácsa » Puha sajtos pogácsa
» Finom pogácsa » Túrópogácsa x » Levelestepertős pogácsa » Sajtos rudacskák (pogácsa)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.