| Ribizlis kardinális szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 6 db tojásfehérje 24 dkg cukor 2 db tojássárgája 4 dkg finomliszt A töltelékhez 5 dl habtejszín 10 dkg porcukor 25 dkg ribizlidzsem Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Egy sütőpapírral bélelt tepsire a tojásfehérje hab 3/4 részéből 2x3 db 30 cm hosszú csíkot húzunk egy habzsákból úgy, hogy közöttük elférjen 1-1 piskóta csík is, ahogy a képen is látható. -Én kicsit cifráztam a csíkokat.:) A megmaradt habhoz keverjük a tojások sárgáját és a lisztet, így egy piskótatésztát kapunk, amit habzsákba töltünk és 2-2 csíkot húzunk a tojásfehérje habcsíkok közé úgy, hogy a réseket kitöltse. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, így 5 percig sütjük, majd 150 fokon addig sütjük, amíg a tojásfehérje habcsíkon egy száraz kéreg képződik (kb. 30 perc). Amikor megsült a két lap, a sütőből kivéve 3-4 percet pihentetjük, majd a lapok között elvágjuk a sütőpapírt és óvatosan lehúzzuk a tésztáról. A ribizlidzsemet felolvasztjuk, a tejszínt a porcukorral felverjük és hozzákeverjük a dzsemet. A kihűlt lapokat megtöltjük a ribizlis krémmel, lehűtjük és másnap szeleteljük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |