Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A kekszalaphoz:
300 g vegán keksz
4 ek. kakaó
100 g növényi margarin
4 ek. agavé szirup
egy marék mogyoró

A cukrászkrémhez:
30 g rizsliszt
15 g kukoricakeményítő
500 ml vaníliás szójatej
30 g növényi margarin
egy csipet őrölt vanília
egy csipet kurkuma
1 citrom héja
2 ek. nádcukor
egy csipet só

Elkészítés:
Egy kis lábasban felolvasztjuk a margarint, majd beleszórjuk a lisztet, a keményítőt, és egy kis tejet öntünk hozzá. Lehúzzuk a tűzről, és habverővel kavargatjuk, nehogy csomós legyen. Hozzáadjuk a maradék tejet, a csíkokra vágott citromhéjat, a vaníliát, és egy csipet sót.
Folyamatos keverés közben felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük közepes lángon, míg kellő sűrűségű nem lesz.
Ezután a citromhéjat kivesszük a krémből, majd fóliával letakarva hagyjuk kihűlni.
A kekszet és a mogyorót morzsásra aprítjuk.
Beletesszük a kakaót, a felolvasztott margarint, és az agavé szirupot.
Az így kapott masszát belesimítjuk egy tortaforma aljába (22 cm), és rákenjük a kihűlt krémet.
Díszítésnek megszórhatjuk a tetejét aprított (esetleg pirított) mogyoróval.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejkaramella (vegan) » Gesztenyés keksztorta » Falafel - vegán » Almás pite (vegan)
» Frankfurti leves (vegan) » Tejfölös keksztorta » Könnyű Keksztorta » Pizza (vegan)
» Citromos Keksztorta » Répás keksztorta » Körtés zabkeksz (vegan) » Török rizs (vegan)
» Mexikói bulgur (vegan) » Tejberizs (vegan) » Diósült (vegan) » Raffaello golyó (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.