| Mogyorós-vaníliás keksztorta (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kekszalaphoz: 300 g vegán keksz 4 ek. kakaó 100 g növényi margarin 4 ek. agavé szirup egy marék mogyoró A cukrászkrémhez: 30 g rizsliszt 15 g kukoricakeményítő 500 ml vaníliás szójatej 30 g növényi margarin egy csipet őrölt vanília egy csipet kurkuma 1 citrom héja 2 ek. nádcukor egy csipet só Elkészítés: Egy kis lábasban felolvasztjuk a margarint, majd beleszórjuk a lisztet, a keményítőt, és egy kis tejet öntünk hozzá. Lehúzzuk a tűzről, és habverővel kavargatjuk, nehogy csomós legyen. Hozzáadjuk a maradék tejet, a csíkokra vágott citromhéjat, a vaníliát, és egy csipet sót. Folyamatos keverés közben felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük közepes lángon, míg kellő sűrűségű nem lesz. Ezután a citromhéjat kivesszük a krémből, majd fóliával letakarva hagyjuk kihűlni. A kekszet és a mogyorót morzsásra aprítjuk. Beletesszük a kakaót, a felolvasztott margarint, és az agavé szirupot. Az így kapott masszát belesimítjuk egy tortaforma aljába (22 cm), és rákenjük a kihűlt krémet. Díszítésnek megszórhatjuk a tetejét aprított (esetleg pirított) mogyoróval. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |