| Mogyorós tekercs kávé krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg darált mogyoró 2 evőkanál étkezési keményítő 6 db tojásfehérje 15 dkg nádcukor darálva A krémhez: 4 dl tejszín 1 csomag zselatin fix por 3 evőkanál porcukor 1.5 dl lefőzőtt krém Elkészítés: A tojásfehérjét keményre felverjük a nádcukorral együtt, amikor már kemény lesz, akkor beletesszük a darált mogyorót és az étkezési keményítőt. (így gluténmentes is a recept) Kb. egy 32-40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült a tésztánk hagyjuk kihülni egy kicsit, és húzzuk róla le a sütőpapírt, és hideg vízes konyharuhát teszünk rá és megfordítjuk majd feltekerjük úgy, hogy a konyharuha ne tekeredjen bele. A habtejszínt felverjük keményre, hozzáadjuk a porcukrot majd a zselatin fix port és a végén az 1,5 dl kávét. A feltekert tésztát megkenjük a krémmel és bevonjuk olvasztott csokoládéval. Tanácsok: Ha valaki nem szereti a kávé krémet, akkor mascaponét elkever 1 dl tejszínnel, amelyet habosra keverünk és hozzáadunk 10 dkg olvasztott csokoládét. Ezzel a krémmel is meg lehet tölteni. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |