Tutireceptek.hu fejléc

Diós-meggyes tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

5 db tojás
100 g porcukor
80 g dió (őrölt)
20 g cukrozatlan kakaópor
20 dkg meggylekvár
10 dkg dió (durvára vágott, a leszóráshoz)

A krémhez

125 g vaj (vagy margarin)
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
250 g tehéntúró

Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük kanalanként a dió-kakaó keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előremelegített sütőben sütjük (tűpróba).
A megsült tésztát még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.
Közben elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a finom (nem csomós) túrót.
A tésztára kenjük a töltelék 2/3-át, lekenjük meggylekvárral, feltekerjük. A tekercset a maradék krémmel lekenjük, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. 2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Darált húsos tekercs » Sajttekercs snidlingesen » Barackos tekercs » Csokoládés piskótatekercs
» Csokoládés tekercs új » Tiroli tekercs » Vaníliakrémes tekercs » Puncsos piskótatekercs
» Zöldséges tésztatekercs » Baconos hústekercs » Tekercsestészta leves » Gyümölcsös zebra tekercs
» Sertéshúsos tekercs » Lekváros keksztekercs » Szlovén piskótatekercs » Keksztekercs II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.