| Diós-meggyes tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 5 db tojás 100 g porcukor 80 g dió (őrölt) 20 g cukrozatlan kakaópor 20 dkg meggylekvár 10 dkg dió (durvára vágott, a leszóráshoz) A krémhez 125 g vaj (vagy margarin) 100 g porcukor 1 csomag vaníliás cukor 250 g tehéntúró Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük kanalanként a dió-kakaó keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előremelegített sütőben sütjük (tűpróba). A megsült tésztát még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Közben elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a finom (nem csomós) túrót. A tésztára kenjük a töltelék 2/3-át, lekenjük meggylekvárral, feltekerjük. A tekercset a maradék krémmel lekenjük, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. 2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |