| Diókrémes tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 7 tojás 7 evőkanál porcukor 2 evőkanál zsemlemorzsa 1/2 cs. sütőpor 1 evőkanál liszt 1 mokkáskanál szalakáli 15 dkg darált dió Krém: 20 dkg darált dió 1,5 dl tej 20 dkg vaj 20 dkg porcukor kevés rum Elkészítés: A 7 tojás fehérjét a porcukorral habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, zsemlemorzsát, sütőport, lisztet, szalakálit és a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (tűpróba!) sütés után még melegen felgöngyöljük, mint a piskótatekercset. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet: a darált diót megfőzzük a tejben és kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt dióhoz adjuk. Kevés rummal ízesítjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a tésztatekercset, úgy, hogy egy vékony réteg krém a külsejére is jusson. Tanácsok: Díszítésként villával kicsit megcsíkozom a krémet és csokit reszelek rá. Jól lehűtve szépen szeletelhető. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |